Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση


Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους υπεύθυνους  του γραφείου του υπουργού πολιτισμού για θέματα χορού και θεάτρου, κο. Ζάννο, κο. Πολυχρονόπουλο και κα. Κοτανίδη, μετά τη διεξαγωγή πορείας από το κτήριο της Κ.Σ.Ο.Τ. στην  Ομήρου προς το υπουργείο Πολιτισμού. Οι υπεύθυνοι τοποθετήθηκαν στα αιτήματα-ερωτήματά μας ως εξής:
  • Εγκυρότητα ακαδημαϊκού έτους - Επικύρωση Πτυχίων – Βεβαιώσεις σπουδών - Επικύρωση εισαγωγικών εξετάσεων.
Μας διαβεβαίωσαν πως η ύπαρξη  του Διοικητικοί Συμβουλίου και η ενεργοποίηση του μετά τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ θα δρομολογήσει την επίλυση των θεμάτων αυτών, αφού άπτονται στις αρμοδιότητές του.
  • Προσλήψεις προσωπικού Κ.Σ.Ο.Τ.
‘Έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες επαφές μεταξύ των υπουργείων Πολιτισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ζητήσει την (κατ’ εξαίρεση) έγκριση των θέσεων του διδακτικού προσωπικού, των μουσικών συνοδών και αυτή της διεύθυνσης της Κ.Σ.Ο.Τ. και αναμένεται η απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις. Στο μέλλον θα πρέπει, κάθε χρόνο, να γίνεται η αναφερθείσα κατ' εξαίρεση έγκριση των θέσεων του προσωπικού.
  • Πάσο
Καθώς στο θέμα ανέφεραν ότι εμπλέκεται και το υπουργείο Συγκοινωνιών, καθώς και ο ΟΑΣΑ, χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του Δ.Σ της ΚΣΟΤ με τους φορείς αυτούς.
Μετά από την επαφή μας και  με άλλες σχολές (δραματικές κ.ά.) που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα θα έχουμε νεότερα ως προς την επίλυση του θέματος.
         Είμαστε σε αναμονή και περιμένουμε να πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλα τα προαναφερθέντα .Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν σύντομα θετικές εξελίξεις .Είμαστε σε επαγρύπνηση και έτοιμοι να πιέσουμε ξανά, αν χρειαστεί για να διασφαλίσουμε τα νόμιμα δικαιώματά  μας.
     
         Ευχαριστούμε όλους τους φίλους για την συμπαράσταση και την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου