Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση - Ακύρωση Καλέσματος Διαμαρτυρίας


Ακυρώνεται το κάλεσμα στις 28/02/2012 Τρίτη και  ώρα 12.30, λόγω της τελευταίας ενημέρωσης που λάβαμε από την διεύθυνση της σχολής. Εν τέλει υπεγράφη το σχετικό έγγραφο από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την έγκριση των θέσεων του διδακτικού προσωπικού και των μουσικών συνοδών της Κ.Σ.Ο.Τ. και θα προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις.
Σπουδαστές ΚΣΟΤ 

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα διαμαρτυρίας


Την Τρίτη 28/2/2012 στις 12:30μμ καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15) , όλους τους φίλους της Κ.Σ.Ο.Τ. , τους φίλους του σύγχρονου χορού, και όσους ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και την σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα, για να διεκδικήσουμε τη διευθέτηση των αιτημάτων μας. Εκκρεμεί υπογραφή από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την έγκριση των θέσεων του διδακτικού προσωπικού, των μουσικών συνοδών και αυτή της διεύθυνσης της Κ.Σ.Ο.Τ. για να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις και να συνεχιστεί απρόσκοπτα και εύρυθμα η λειτουργία της σχολής , διαλύοντας τα σύννεφα αβεβαιότητας που μας ταλανίζουν και να δοθεί οριστική λύση σε θέματα όπως : εγκυρότητα ακαδημαϊκού έτους - επικύρωση πτυχίων – βεβαιώσεις σπουδών - επικύρωση εισαγωγικών εξετάσεων .

Δε ζητάμε καμία χάρη, αλλά διεκδικούμε τα κεκτημένα της παιδείας και του πολιτισμού...

Σπουδαστές Κ.Σ.Ο.Τ.

Τι συμβαίνει στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης


Έχουν περάσει 2 μήνες από την τελευταία μας κινητοποίηση αλλά κανένα από τα αιτήματα μας δεν έχει υλοποιηθεί. Την Τετάρτη 21/12/2011 εκπρόσωποι των σπουδαστών (και του ΣΕΧΩΧΟ) συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους από το υπουργείο Πολιτισμού, κος. Ζάννο, κος. Πολυχρονιάδη, κα. Κοτανίδη. Στη συνάντηση αυτή ειπώθηκε ότι έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες επαφές μεταξύ των υπουργείων Πολιτισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ζητήσει την (κατ’ εξαίρεση) έγκριση των θέσεων του διδακτικού προσωπικού, των μουσικών συνοδών και αυτή της διεύθυνσης της Κ.Σ.Ο.Τ. και αναμένεται η απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις. Σήμερα το θέμα “έχει φύγει” από το Υπουργείο Πολιτισμού και εκκρεμεί υπογραφή από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. όσον αναφορά την εγκυρότητα ακαδημαϊκού έτους - επικύρωση πτυχίων – βεβαιώσεις σπουδών - επικύρωση εισαγωγικών εξετάσεων, μας διαβεβαίωσαν πως η ύπαρξη του Διοικητικού Συμβουλίου και η ενεργοποίησή του μετά τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ θα δρομολογήσει την επίλυση των θεμάτων αυτών, αφού άπτονται στις αρμοδιότητές του.
Έτσι λοιπόν, επιστρέφοντας από τις διακοπές των Χριστουγέννων, η ΚΣΟΤ συνέχισε να λειτουργεί με την ελπίδα ότι σύντομα το ζήτημα μας θα αποκατασταθεί. Ωστόσο, τίποτα δε φαίνεται να κινείται, εκτός από ένα αίσθημα αβεβαιότητας που συνεχώς αυξάνεται. Οι συνθήκες είναι ακριβώς οι ίδιες: καθηγητές και μουσικοί συνοδοί συνεχίζουν να δουλεύουν απλήρωτοι, βεβαιώσεις σπουδών και πάσο δεν μπορούν να χορηγηθούν παρά τη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η τελευταία ενημέρωση που λάβαμε από τους αρμόδιους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (κα. Γαλάνη) μέσω τηλεφώνου έλεγε πώς τα αντίστοιχα χαρτιά βρίσκονται στο γραφείο του Υπουργού, περιμένοντας να υπογραφούν από τους κυρίους Πάγκαλο, Βενιζέλο και Λύτρα. Πόσος χρόνος μπορεί να χρειαστεί για να μπουν αυτές οι τρεις υπογραφές είναι άγνωστο.
Όλες οι προσπάθειες που κάναμε για να μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνος για ποιο λόγο υπάρχει όλη αυτή η καθυστέρηση δεν είχαν αποτέλεσμα. Βλέποντας μια χώρα να βουλιάζει και θέλοντας να συμβάλουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, συνεχίζουμε με την παρουσία μας να δίνουμε ζωή στην ΚΣΟΤ πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε στη διατήρηση του χαρακτήρα της σχολής μας. Παρ' όλα αυτά, η κούραση και η αγανάκτηση αυξάνονται και κάποιοι μουσικοί συνοδοί και καθηγητές αδυνατούν να έρχονται σταθερά σε όλες τις ώρες τους.
Ως σπουδαστές, όσο άμεσο και αν είναι το αντίκτυπο αυτής της κατάστασης στην καθημερινότητά μας η επιμονή και το ενδιαφέρον μας πάνω στα προβλήματα δεν μπορεί να καθησυχαστούν μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που θα δώσουν στην ΚΣΟΤ , το μοναδικό κρατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα χορού στην Ελλάδα, την εικόνα που της αξίζει και που με τόσο κόπο κέρδισε μέσα από την δουλειά τόσων χρόνων. "
Μπορεί το ομαδικό πνεύμα να κράτησε και να κρατήσει ανοιχτή τη ΚΣΟΤ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε το ιδανικό της εκπαίδευσης να γίνει ένας μονοσήμαντος αγώνας επιβίωσης, για το εκάστοτε ανθρώπινο δυναμικό της σχολής. Δε ζητάμε καμία χάρη, αλλά διεκδικούμε τα κεκτημένα της παιδείας και του πολιτισμού...

Σπουδαστές Κ.Σ.Ο.Τ.